Bolthálózati rendszerek

A bolthálózati rendszer többnyire egy logisztikai központból (raktárból) és több földrajzilag eltérő helyen üzemeltetett kereskedelmi egységből (boltból, üzletből, áruházból) áll.
A Stocker bolthálózati rendszereiben a bolti egységek árufeltöltését elsősorban  egy központi raktár látja el, de szükség esetén lehetőség van a bolthálózat boltjai közötti áruforgalom alkalmazására is.  Esetenként megfelelő cikktörzs kezeléssel a bolthálózaton belül lehetőség van arra is, hogy a különálló bolti egységek saját termékek beszerzését és forgalmazását is eszközölhetik. (Az integrált központi cikkadatbázis miatt intervallumos cikkszámképzés beállításával).

A központi raktár és a bolthálózatok kétirányú adatforgalmát egy, a feladatnak megfelelően kiépített adatforgalmi modulrendszer látja el.  Az adatforgalmi rendszer alapvető feladata a központosított törzsállományok (cikk, partner, árkedvezmény, pontszámrendszerek stb...) változásainak eljuttatása a hálózathoz tartozó bolti egységek számára, illetve a boltok által a helyi Stocker állományba rögzített bizonylatok tartalmának folyamatos integrálása a központi rendszerbe.

Az adatforgalmazás másik alapvető feladata a napi raktárközi belső bizonylati forgalmak (digitális áruküldés és fogadás) ellátása a központ és a boltok, illetve a boltok között. Az digitalizált bizonylatokkal az árukiadási és az áru visszavételezési munkák gyorsan és pontosan végezhetők el. Az egyes boltok offline módban is működőképesek lehetnek, online kapcsolatra kizárólag az adatok azonnali cseréje miatt van szükség. (törzsadatok befogadása, napi forgalmi adatok feladása, áru befogadása, áru elküldése).

A kiépített Stocker bolthálózati rendszer nemcsak a logisztikai központ és tetszőleges számú saját tulajdonú bolt logisztikai feladatát tudja ellátni, hanem megfelelő installáláció esetén alkalmas bizományosi rendszerben, illetve franchise rendszerben működtett boltok, kereskedelmi egységek üzemeltetésére is.

A Stocker adatforgalmi rendszerével a következő feladatok végezhetők el:

  • cikkállományok integrálása és egységesítése az összes alkalmazott területen belül
  • partnerállományok egységesítése és migrálása az összes alkalmazott területen belül
  • központi árváltozások migrálása az összes alkalmazott területen belül
  • központi árkedvezmények migrálása az alkalmazott területekre
  • területi egységenként alkalmazott belső árufeladási és árufogadási bizonylatolási rendszer két alkalmazott terület között
  • területi egységek teljes bizonylati nyilvántartásának integrálása a központi rendszer felé.